Gårdsturisme

Storøya- sagaøya midt i Tyrifjorden - med flere urørte kjellere fra Hamarbispens store anlegg fra ca. 1200. Her kan det ha vært hospits for pilegrimer som passerte bygda på vei til Nidaros. Fredete bygninger fra 1665, 1750, 1789 og 1800 i gammelt storgårdsmiljø. Historiske samlinger, medisinske planter, fossilsamlinger m.m. Omvisning og kåserier.

Gammelklokkergården Hundstad på Røyse kan hele året by på opplevelser i gammelt bondegårdsmiljø med kåserier fra gårdens og skolens protokoller og bøker. Den første skolen i Hole ligger på tunet. Kåseriene holdes i Gammelfjøset til Jeppe Oxe. Gården har en betydelig bærproduksjon med muligheter for selvplukk. Av severdigheter ellers nevnes gårdssmie og steinkjeller. Gården har fått flere priser på 80-tallet.

Bjørke gård 
Eiere: Kristin F. og Knut Bjella - tlf 32  16 01 20 -  mob 908 61 366 - www.bjorkegard.no
Bjørke gård er en av  de eldste gårdene i området.  Den ligger nær  E16, på en høyde  med utsikt til "de sju blåner",  5 km fra Hønefoss og 50 km fra  Oslo.
Gårdsbutikk og selvplukk av mais, grønnsaker og blomster med sesong   medio august til slutten av september,  åpent alle dager kl  12.00  - 18.00 
Noe å feire eller kom sammen  med venner, på gårdsbesøk, på stabburet og  i lavo med  ildsted.   Natursti, gårdsvandring og mange andre aktiviteter.
Bjørke gård tar imot grupper hele året, på bestilling.

Frøhaug Gård

N-3530 Røyse, Tlf. og Faks (+47) 32 15 71 09

Frøhaug Gård ligger flott til på den idylliske Røysetangen, 5 km fra Vik i Hole. Det er kort veg fra gården til badeplasser og mange av Holes severdigheter. Velholdt bygning fra 1766.
Bed & Breakfast eller hytte- rom i bryggerhus og stabbur, i alt 22 senger. Gjestestue med
T V , kaffe og te.
Koselige uteplasser, fredelig og barnevennlig. Flott utsikt over Tyrifjorden med Krokskogen
i bakgrunnen.
Åpent hele året, får du gjester du ikke har plass til, så kontakt oss!


Mo gård, Jørgen Moes vei 115, 3512 Hønefoss. Mobil 95240660.
Åpent for grupper hele året etter forhåndsavtale.
e-post: beate@mo-gaard.no
Omvisning etter avtale.
Eventyrgård hvor eventyrsamleren og dikterpresten Jørgen Moe ble født og vokste opp. Vært i slektens eie siden 1300-tallet. Her finner du ekte eventyrstemning blant 500 år gamle bygninger, den rødmalte "Bestemorstua" fra 1595 og "Beates dukkestue" fra ca. 1800.
I dag drives moderne jordbruk med kornproduksjon, skogsdrift og kjøttproduksjon på Mo. Til gården hører Lamyra naturreservat med meget interessant flora og fauna. Skogsti går rundt tjernet. Pilegrimsleden passerer Mo gård.
Bauta over dikterpresten Jørgen Moe er reist på gården. Det er innredet gårdsmuseum i stabbur fra tidlig 1700-tallet (bl.a. gammelt husgeråd).
Beliggenhet: Avkjøring fra E16 ved Steinssletta. Skiltet til Hole kirke og Mo gård.

Opplysningene om Mo gård er hentet fra Produktmanual - Reiseliv 1999. Kongeriket Hole - Ringerike - Jevnaker.
 

Loading
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk