LES MER OM KORONA OG VAKSINE HER - bestill koronatest/spm. om vaksine tlf. 469 26 102 mellom kl. 10-14.

Bestill koronatest her (for innbyggere og de som oppholder seg i Hole)

Sett deg i vaksinekø her-  for deg som er 74 år og yngre

Les mer...
error_outline
21. mai kl. 09:46

Smittesporingsteam tlf. 469 26 126 kl. 9-21. PUBLIKUM SKAL IKKE RINGE DETTE NUMMERET.

Lurer du på testsvar? Få svar direkte her på Helsenorge.

Les mer... clear
Du er her: Hjem

Pressemelding fra Mattilsynet

Advarer mot å spise alle fiskearter i Tyrifjorden

Mattilsynet har siden mai 2019 hatt advarsel mot å spise enkelte fiskearter i Tyrifjorden. Oppdatert kunnskap om PFAS gjør at advarselen utvides til å gjelde alle fiskearter.

I september 2020 kom det nye beregninger fra det europeiske mattrygghetsorganet EFSA som viser at vi tåler mindre PFAS enn tidligere antatt, og at halvparten av den europeiske befolkningen får i seg PFAS-mengder gjennom mat og drikke som overskrider tålegrensen.

Folkehelseinstituttets beregning for norsk kosthold bekrefter EFSAs vurdering. Å få i seg vann eller fisk som er forurenset med PFAS vil derfor øke risikoen ytterligere for helseskade.
Analyser som Miljødirektoratet har utført, viser at ferskvannsfisk fra Randselva og Tyrifjorden inneholder høye nok nivåer av PFAS til at man overskrider det som er trygt ved inntak av en porsjon fisk i uken.

Mattilsynet advarer derfor mot å spise fisk fra Tyrifjorden og fra Randselva (ved den nedlagte papiremballasjefabrikken i Viul) og videre til Storelva og inn i Tyrifjorden.

Les mer her

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss