DSCN6048

Ekornstubben 2.og 4.oktober

Følelser og ved:)

Følelser vi kjenner godt...

Dukkene vi hadde med på Furutoppen på tirsdag hadde forskjellige følelser i ansiktet sitt - glad, trist/lei seg, sint og redd. Dukken som var glad hadde fått en is, en ble lei seg fordi en annen dukke dyttet henne - hun hadde fått plaster på kneet også fordi hun slo seg da hun datt. En dukke var sint fordi han ville ha en traktor som en annen hadde og en dukke var redd for en stor hund, og kanskje for edderkopper også...

Da vi fortalte og viste frem dukkene satt alle og fulgte godt med - dette er historier som barna kanskje kunne kjenne igjen fra egen hverdag tenkte vi. Alle følelsene har også barna våre vist i barnehagehverdagen. Følelser må settes ord på, bekreftes, men også læres å reguleres - og det er kanskje det vanskeligste. Hvordan gjør man det?? Ofte må barna ha hjelp av voksne. Vi jobber videre med dette hver dag hos oss. Enkle rollespill og historier med figurer eller bilde kan hjelpe oss å jobbe med dette. Bekrefte følelser er med på å ta barna på alvor - "Nå ser jeg at du er lei deg fordi..." kan være en måte å bekrefte følelsene hos barna - og de kan bli bevisst egne følelser.

Følelsen av å fryse er absolutt tilstede nå og da hos oss! Å jobbe med ved er en del av hverdagen vår! Gode hjelpere ville være med å bære ved da Didrik kom med ved og i dagne etterpå. Vi har en stor jobb å gjøre - gjøre oss klare til vinteren!

Fredag sang vi mange sanger. Sangene hadde en liten figur/konkret som viste hvilken sang vi skulle synge. I teltet ble det ganske høylytt etter all sangen, men da maten kom på bordet og melken ble servert ble det stille - vi hørte bare "nam, nam"!

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss