Om oss

Frisklivssentralen Hole ble etablert høsten 2013. Den første Frisklivssentralen i Norge ble etablert allerede i 1996, (Frisklivssentralen Modum) og i dag er det i alt 261 kommuner som har etablert Frisklivssentral i Norge.

Vi holder til i Viksveien 29, ved siden av BUA og Hole Frivillighetssentral. Du er velkommen til å komme innom for en uforpliktende samtale eller bare for å hilse på. Vi har åpent tirsdager, torsdager og fredager.

 

Frisklivsresept

Dersom du ønsker hjelp til å endre levevaner – snakk med fastlegen, annet helsepersonell eller NAV om frisklivsresepten. Du kan også ta direkte kontakt med oss på eget initiativ uten å være henvist med resept.

Når du har fått resepten kontakter du oss for å avtale tid til en helsesamtale. Denne samtalen er helt uforpliktende og kostnadsfri.

I løpet av samtalen jobber vi sammen for å finne en målsetning for deg og lager en plan for reseptperioden. Reseptperioden varer vanligvis i tre måneder fra første samtale. Dersom du ønsker å starte en frisklivsresept og benytte aktivitetstilbudet vårt i denne perioden tilfaller en egenandel på 300kr for de tre månedene.

Å endre levevaner er en krevende oppgave. Vi håper at du som benytter frisklivsresepten opplever å bli møtt der du er. Vi hjelper deg å sette mål og lage gjennomførbare planer.

Tilbud- individuelt, i grupper og kurs

Individuelle tilbud

Frisklivssamtalen er individuell og bygger på prinsipper for motiverende intervju, en metode som er dokumentert å være effektiv for endring av vaner. Dersom du ønsker å komme i gang med aktivitet på treningssenter har vi avtale med Actic, slik at du kan teste ut tilbudet på både Actic og Ringeriksbadet til en litt redusert pris uten bindingstid. Hos Actic får du da tilbud om treningsveiledning for å finne et nivå og øvelser som passer deg.

 

Gruppebaserte tilbud

Frisklivstrening i gruppe foregår hovedsakelig ute i naturen. Nivået er tilpasset alle deltakere og vi benytter ulike teknikker for at vi hele tiden skal være sammen som en gruppe. Vi har ingen krav til fysisk form, men du må kunne være på bena i en time, og selv komme deg til og fra aktiviteten. Vi har også tilbud om avspenning en gang per uke rett etter den ene uteaktiviteten.

Temaundervisning vil bli gitt på regelmessig basis innenfor reseptperioden. Eksempler: bekledning, kosthold, planlegging og struktur etc. Meningen er å inspirere til endring av levevaner.

 

Kurs

Kostholdskurset "Bra Mat for bedre helse" arrangeres flere ganger årlig. Bra Mat er et inspirasjonskurs hvor vi fokuserer på å øke motivasjon til å oppnå et varig sunt og balansert kosthold. Man får blant annet praktiske råd i forhold til kosthold i hverdagen, snakker om målsetting og teknikker for endring, utveksler erfaringer med andre deltakere og lærer å lese varedeklarasjon. Kurset går over fem ganger der temaet er bra mat i teori og praksis.

Tobakksluttekurs settes opp to ganger i året. Kurset går over 6-8 kurskvelder. De tre første møtene brukes til å forberede seg på å slutte. I de neste møtene jobber en med å opprettholde røykfriheten og motivasjonen. Mange opplever at det er lettere å bli røykfrie sammen med andre. Vi hjelper også våre deltakere å slutte med røyk eller snus individuelt om det ikke er ønskelig å delta på kurs.

Kurs i depresjonsmestring (KID) arrangeres inntil en gang i året hos Hole Frisklivssentral. Vi har også et interkommunalt samarbeid med Ringerike Frisklivssentral og henviser deltakere til KID kurs der hele året.  Kurs i depresjonsmestring er et kurs hvor man jobber med teknikker og metoder for å endre tanke- og handlingsmønsteret som vedlikeholder og forsterker nedstemthet og depresjon.

Bra Mat for de med livsstilssykdom (diabetes type 2, hjerte-karsykdom og KOLS) er et kostholdskurs spesifikt rettet mot de med livsstilssykdommer. Bygger på flere av konseptene i Bra Mat kurset, men er mer inngående i de diagnoserettede tiltakene man kan gjøre. Kurset går over fem ganger og inneholder matlaging og butikkrunde.

UT PÅ TUR I HOLE

Ut på tur i Hole" er et turprosjekt i regi LHL Hole, Hole Frisklivssentral og Hole Frivilligsentral. Målet er å få flere ut på tur, og nå de som ikke kommer like mye ut på tur i dag på grunn av både psykiske og fysiske utfordringer.

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale!

Telefon: 91 73 24 95.
                       

E-post: frisklivssentralen@hole.kommune.no

Besøksadresse:
Viksveien 29
3530 Røyse 

Postadresse:
Frisklivssentralen
Hole kommune
Viksveien 30
3530 Røyse

 

Besøk oss på Facebook

 

Henvisning/Frisklivsresept

Henvisningsskjema/frisklivsresept finner du her.

Tenker du på å slutte å røyke?

Nå har du sjansen for å gjøre et slutteforsøk gratis. Den mest effektive metoden for å slutte å røyke er å bruke legemidler sammen med veiledning. Du som røyker daglig kan nå få gratis, godkjent legemiddel til røykslutt i inntil 12 uker i kombinasjon med veiledning eller kurs. Vi tilbyr fleksibel og tilpasset oppfølging, ta kontakt i dag.

Påmelding her