Det ble den 13.08.2024 tatt badevannsprøver fra ti badeplasser i Ringerike og Hole kommune.  Alle badeplassene med unntak av Røssholmstranda hadde god badevannskvalitet i henhold til grenseverdiene på 100 µg/l. Røssholmstranda ligger innenfor mindre god tilstand. Dette betyr at den fortsatt kan bades, men at det kan være noe bakterier i vannet. For Røssholmstranda er det bare termotolerante koliforme bakterier som ligger litt over grensen på god badevannskvalitet. Bading i vann med forhøyede verdier av koliforme bakterier kan føre til dårlig mage. For badeplassene i Steinsfjorden viser resultatene for microsystin god badevannskvalitet, godt innenfor grensene for WHOs anbefalinger for badevann.

B 64Ttt 5jVNNrAAAAAElFTkSuQmCC

Tidligere prøver

Prøver ble tatt 30.07.2024 fra ti badeplasser i Ringerike og Hole kommune. Tabellen under viser badevannskvaliteten for de ulike badeplassene. Her ble det sett på konsentrasjoner av ulike tarmbakterier i vannet. For badeplassene i Steinsfjorden ble det også gjort analyser av microsystin.

Alle badeplassene med unntak av Heiern hadde god badevannskvalitet i henhold til grenseverdiene på 100 µg/l. Heiern ligger innenfor mindre god tilstand. Dette betyr at den fortsatt kan bades, men at det kan være noe bakterier i vannet. For Heiern er det bare termotolerante koliforme bakterier som ligger litt over grensen på god badevannskvalitet. Bading i vann med forhøyede verdier av koliforme bakterier kan føre til dårlig mage.

napP 3xKacY 4AAAAASUVORK 5CYII=

Det ble den 09.07.2024 tatt badevannsprøver fra ti badeplasser i Ringerike og Hole kommune.Tabellen under viser badevannskvaliteten for de ulike badeplassene. Her ble det sett på konsentrasjoner av ulike tarmbakterier i vannet. For badeplassene i Steinsfjorden ble det også gjort analyser av microcystin. Alle badeplassene med unntak av Heiern hadde god badevannskvalitet i henhold til grenseverdiene på 100 µg/l.

 8HgklJSApt 0k 0AAAAASUVORK 5CYII=

Årets første badevannsprøver ble tatt 19. juni. For badeplassene i Steinsfjorden, Bønsnes og Vinterguten (Storøya) viser resultatene god badevannskvalitet.
Det anbefales ikke å bade i vann med tydelig ansamling av blågrønne alger. Dette vil si når vannet er synlig grønt eller at siktdypet er mindre enn 0,5 meter.

Generelt frarådes det å bade etter store nedbørsmengder. Vannet kan etter kraftige regnvær inneholde større mengder tarmbakterier på grunn av avrenning fra terreng og avløpsanlegg. En anbefaling er å vente 24 timer med bading etter kraftig regnvær.

 8fkLKoPJqyOJAAAAAASUVORK 5CYII=