Du er her: Hjem
Bli klima- og energismart

Gratis rådgivning om smarte klima- og energitiltak i din bolig

Er du lei av høy strømregning og ønsker gode råd om energieffektivisering i din bolig?

Gratistilbudet gjelder t.o.m desember 2022.

Kommunen har hatt gratis energirådgivning til innbyggerne i et drøyt halvår. Tilbudet forlenges, og vi minner om muligheten på nytt! Med dagens høye energipriser er det kanskje lurt med en energianalyse av boligen? Du får gode råd og tips om smart styring av boligen, klimavennlige energikilder med mer.

Kampanjen utvides til å gjelde ut 1. halvår 2022.

Dette omfatter blant annet:

 • Energianalyse av din bolig på nett
 • Rådgivning på telefon og e-post
 • Digital befaring med energirådgiver (begrenset tilbud)
 • Informasjonsmøte om smarte klima- og energitiltak

Kampanjen retter seg mot boligeiere og pågår fra 28. april 2021 til juni 2022. Rådgivningen skal bidra til at boligeiere bruker energi mer effektivt og klimavennlig - og i større grad bruker lokale fornybare energikilder som solenergi. I tillegg skal boligeiere få gode råd om ladeløsninger for elbil og støtteordninger.

Gratis og uforpliktende klima- og energirådgivning
Kommunen gjennomfører fra 28. april 2021 og frem til juni 2022 en klima- og energirådgivningskampanje rettet mot husholdninger. Hensikten er å motivere husholdningene til å redusere energibruken i egen bolig og ta klimavennlige valg gjennom bruk av energiportalen.no, tilbud om digital befaring med energirådgiver og klima- og energirådgivning på telefon og e-post. Du kan blant annet få råd om:

 • Elbillading
 • Etterisolering av vegger og tak
 • Bytting av vinduer og dører
 • Installering av varmepumpe
 • Solceller
 • Smart styring
 • Alternative energikilder
 • Støtteordninger fra Enova

Energianalyse på nett
Verktøyet Energiportalen gir en objektiv nettbasert energianalyse av boligen din. Gå til Energiportalen.no og søk opp din bolig. Du får veiledning til hvordan den skal brukes.

Rådgivning på telefon og epost
Energirådgivere besvarer henvendelser på telefon og epost fra mandag til og med fredag fra klokken 0900 til 1500. Energirådgivere vil hjelpe deg bl.a. med smarte klima- og energitiltak for din bolig, spørsmål om solceller, smart styring, støtteordninger og råd om ladeløsninger for elbil.

Rådgivning på e-post: post@energiportalen.no

Rådgivning på telefon: 466 26 000

Digital befaring med energirådgiver
Du kan avtale et digitalt møte med en energirådgiver, som vil kunne hjelpe deg med smarte klima- og energiløsninger i din bolig. Dette er et begrenset tilbud. Ring 466 26 000 for avtale.

Kampanjeinformasjon og aktiviteter finner du på https://klimasmart.no

Det vil bli publisert korte energitips filmer og konkurranser på https://www.facebook.com/klimasmart.no/

Kampanjen er finansiert av Viken fylkeskommune, og arrangeres i samarbeid med kommuner, Klima Østfold og Klimapartnere Viken. Tjenestene og rådgivningen er levert av Energiportalen AS, Energibygg AS, Simenergi AS, Asplan Viak AS, Naturvernforbundet og Elbilforeningen.

Hvis du har spørsmål til kampanjen, kan de rettes til: post@energiportalen.no eller ved å ringe 466 26 000.

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss