Elever fra Tyrifjord videregående skoles helsefagarbeiderlinje, (TVGS) og eldre i Hole møtes for hyggelig lunsj og digital opplæring. 15 elever ved helsefagarbeiderlinjen ved TVGS og 10 eldre møtes for aktiviteter og måltid. Over flere ganger har de blitt kjent og skapt opplevelser sammen. Nå har turen kommet til digital opplæring. Noen ønsker å bli vist mulighetene på nettbrettet, andre vil lære å bestille dagligvarer på nett. Enkelte ganger er det fint å prøve før man kjøper. Kommunen tilbyr utlån av blant annet nettbrett slik at man kan teste ut før man eventuelt går til innkjøp selv.   

Målet med prosjektet er å skape nye møteplasser på tvers av generasjoner for fellesskap, aktivitet og måltider. Det er tre av satsingsområdene til kvalitetsreformen “leve hele livet”. Elevene har mange temaer i læreplanen. Kommunikasjon med eldre er ett av dem. Å kunne utøve kommunikasjonen i praksis er god læring.  
Elevene kommer hjem til de eldre. -Det er litt logistikk, men med god hjelp fra skolens minibuss, lærer og frivillige går kjøreplanen opp, sier prosjektleder Tiril Lærum Todal.

Prosjektet omtales av Nationen 
Avisen Nationen har omtalt kommunens prosjekt i en artikkel 26.2.22, “Elever forbereder seg på helsefag med frivillig arbeid hos eldre”. 
Skoleelever og eldre i Hole kommune kobles sammen i prosjektet Frivillighet til eldre hjemmeboende. -Å få lære gjennom praksis er mye bedre enn å sitte på skolebenken, skriver Mariann Tvete i Nationen. 
Artikkelen kan du lese her (for abonnenter)