DSCN6822_200x150

Harelabben 05. november

Lek og moro på Furutoppen!

Furutoppen er alltid et koselig sted å være!

I løpet av de siste gangene vi har vært på Furutoppen, har det vært spesielt mye fokus på ved. Det har nå blitt til en fast rutine at vi kommer opp til Furutoppen, henger fra oss sekkene og går ut i vedboden for å hente ved til kløyving. Etter at den voksne har kløyvd veden blir disse fordelt i to hauger, en til bålet ute og en til vedovnen inne i hovedtelter. Her frakter barna veden frem og tilbake. De voksne stabler dette til et flott bål og setter fyr. Barna samler seg rundt og observerer flammen som vokser seg stadig større. Dette syntes de er meget interessant å følge med på og kan observere lenge. Når det er blitt varmt nok er det enten tid for lek og moro, eller matlaging på bål som dere kan se på bildene.

Om det er matlaging så får barna bidra med hjelp enten ved å kutte, helle eller røre i gryta. Smaksprøving er alltid en selvfølge. Etter en god stund ute er det tid for lunsj inne i hovedteltet. Barna kler av seg og henger klærne til tørk slik at de blir gode og varme til de våkner og skal ut igjen. Å spise varmmat på Furutoppen er alltid stas og maten smaker ekstra godt. Det er en koselig stemning inne i teltet. Det er litt mørkt der, men vi tenner telys for å gjøre det ekstra koselig. Varmt og godt er det også. Etter at alle magene har blitt gode og mette, er det tid for bleieskift og deretter legging i soveteltet.

 Barna koser seg i soveposene sine. Inne i soveteltet ligger de tett og godt, og hører på rolig musikk slik at de kan falle i søvn. Det er alltid en voksen som sitter inne her for å gjøre det trygt for barna og passer på. Når barna våkner er det en rolig stund inne i hovedteltet med masse kos før det er tid for å kle på, gå ut å leke og til slutt returnere igjen til barnehagen. Vi koser oss masse på Furutoppen!

Legger også ut litt bilder fra lek og moro i barnehagen under disse høstdagene.

 

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss