www.hole.kommune.no

Lytt til teksten
DSCN2767

Ekornstubben 15.november

Lepus timidus!

Vi lærer mer om haren...

Lepus timidus! Det er det latinske ordet for hare, som er et morsomt ord, som det går helt fint an å lære seg:)

Vi tok hare-samlingen på Furutoppen i dag, fordi planer måtte gjøres om nå på slutten av uka. Vi hadde med haren og vi snakket om den hvite vinterpelsen som helt sikkert er på haren nå, men det kan være vanskelig å gjemme seg for haren nå når ikke snøen har kommet enda! Øynene til haren sitter på hver sin side av hodet, det er fordi den skal ha et godt syn når farer truer - haren er byttedyr for rev, ulv, gaupe og til og med ørn! De små hareungene kan lett bli bytte for en ørn som fanger den med sine store klør! Også kan haren høre godt, fordi den har så lange fine ører som kan snu seg fra side til side.

Vi har faktisk enda en sang om Lepus timidus, eller haren da. "Lille Hasse Hare" - han har en flue på sitt hode, på sin nese, på sin munn, på sin tunge og til slutt i sin mage! Sangen øvde vi på to ganger før det var tid for å spise i teltet. God mat og søvn fikk alle sammen - det var helt stille og godt i skogen i dag...

En etter en ble tatt opp, kledd på og til slutt måtte vi pakke opp alt vi har med oss og trille og gå ned igjen til barnehagen. Vi tok oss god tid, og tid til å danse Blime-dansen på et av stoppestedene våre.  Alle var blide og fornøyde og enda mer sultne da vi satte oss for å spise matpakka og frukt igjen.

Takk for en fin dag i skogen vår:)

Del dette:

Skjema