Bilde av koronaviruset

Bilde av koronaviruset

Normal hverdag med økt beredskap

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap fra lørdag 25. september. 

Selv om hverdagen nå blir som normal for de fleste, er ikke pandemien over. Folk vil fremdeles bli syke og derfor er det viktig at alle vaksinerer seg.

Disse reglene og rådene gjelder i "En normal hverdag med økt beredskap"

Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19. Dette gjelder fra og med lørdag 25. september kl. 16.

  • Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere. 
  • Begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer oppheves.
  • Det er slutt på krav om bordservering og innslippsstopp.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.  
  • Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.

Det anbefales at uvaksinerte som bor sammen med en som er blitt smittet, tester seg eller går i karantene. Det gjelder uavhengig av om man får symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

Det anbefales fortsatt å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke.

Trafikklysmodellen for skolene og barnehagene beholdes. Dersom den enkelte kommune mener at smittesituasjonen tilsier behov for å fatte vedtak om lokale tiltak, vil trafikklysmodellen gi god veiledning. Det er viktig for å gi elevene en mest mulig normal hverdag. Selv om stadig flere er vaksinerte kan det fremdeles oppstå situasjoner hvor det er behov for lokale tiltak.

Les mer her

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss