20190926_095242_200x113

Rådyrstien storefot 26. september

Over stokk og stein på sykkel

Veien til Helgelandsmoen :

langs en vei, over en vei, ned en bakke, følge kartet. Over ei krokodillebru, det er for seint å snu! vi sykler helt til vi kommer frem, to storefoter viser oss veien hjem! :-)

Dagen for første hjemmebesøk med storefotene på Rådyrstien var kommet! Denne dagen skulle vi besøke Peder og Matheo. Det var noen spente rådyr som satt klare kvart over ni torsdag morgen. Noen var så spente at de løp ut av døra for å hente sykkelen når de egentlig bare skulle gå på do.. Vi snakket om hvor vi skulle sykle, og hva vi må huske på når vi sykler langs bilveien. Denne gangen hadde vi valgt skogruta til Helgelandsmoen, slik at vi slapp å sykle så lenge langs bilveien. Ni ivrige storefoter syklet ut av barnehagen i retning Helgelandsmoen. Planen var å gå av sykkelen ned den første nedoverbakken, men det var slett ikke nødvendig, da disse Storefotene hadde full kontroll på bremsen og holdt avstand til kameraten nedover bakken. Da vi krysset veien fant vi det lurest å trille to og to slik at vi kom oss raskt over veien i tilfelle det kom bil. Vi syklet innover høstskogen og kom etter hvert til flere kryss. Da var det jammen bra Knut Emil hadde sendt med oss kart, for det var mange stier og veier inne i skogen! Skal vi til høyre, venstre, eller rett fram mon tro? Det ble en god del øving på høyre og venstre... «nå driver vi med off-road-sykling» sa Mari da vi akkurat hadde passert noen store, glatte røtter og en bro med krokodiller under.. «ja, nå terrengsykler vi!» Svarte en av storefotgutta! Ved hvert veikryss ventet vi slik at alle syklet samlet videre. Dersom noen var langt bak, heiet barna som stod å vente!

«Heia ! Heia, heia, heia!»

Etter en times tid nærmet vi oss målene for turen, og de to gutta vi skulle besøke syklet i front. «her bor jeg» ropte Peder som fikk sykle først i rekka for å vise hvor vi skulle. Hjemme hos Peder spiste vi lunsjen vår og lekte i hagen. Vi huska, hoppa på trampolina og lekte i lekehuset. En nysgjerrig nabokatt dukket til og med opp for å sjekke ut hva som stod på i nabolaget denne formiddagen.

Etter en stund gikk ferden videre, og Matheo tok plassen først på rekka. «Der er huset mitt! Det brune huset med tre naboer!» Vi svingte syklene inn på gårdsplassen, og mens Reodor «Bjørgvin» Felgen prøvde å fikse en av syklene, fant vi et fotballmål som vi lekte Bjørnen sover i!

Etter hvert var tiden inne for å sykle tilbake til barnehagen. Vi tok en litt annen rute hjem, og stoppet opp for en eventyrpause rett etter krokodillebrua.

Da vi kom tilbake til barnehagen sa ei storefotjentene: "Jeg var litt sliten på slutten, men det gikk bra!»

Takk for turen Rådyrstorefoter! Dere er en fantastisk fin gjeng å ha med på sykkeltur! Og Takk for at vi fikk være med dere hjem Matheo og Peder! 😊

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss