LES MER OM KORONA OG VAKSINE HER - bestill koronatest/spm. om vaksine tlf. 469 26 102 mellom kl. 10-14.

Bestill koronatest her (for innbyggere og de som oppholder seg i Hole)

Sett deg i vaksinekø her-  for deg som er 74 år og yngre

Les mer...
error_outline
21. mai kl. 09:46

Smittesporingsteam tlf. 469 26 126 kl. 9-21. PUBLIKUM SKAL IKKE RINGE DETTE NUMMERET.

Lurer du på testsvar? Få svar direkte her på Helsenorge.

Les mer... clear
Du er her: Hjem

Politiet og Ringerikskommunene advarer mot store folkeansamlinger i maidagene

Ungdommer har hatt som tradisjon og samles på ulike steder i Ringerike og Hole  i maidagene og frem mot sommeren. De største uorganiserte samlingene har funnet sted natt til 1. mai og natt til 17. mai. I år vil det ikke bli mulig å samles på denne måten. Ungdom kan fortsatt oppholde seg på offentlige steder og private områder, så sant de overholder smittevernreglene. 

 

Vi må alle bidra i  samfunnsdugnaden
Det er veldig viktig at foresatte informerer sine unge om de regler som er anbefalt, og at de unge selv følger anbefalingene. For at vi alle skal kunne komme raskt tilbake til en normalsituasjon er oppfølging av smittevernreglene avgjørende. De fleste ungdommer i Ringerike og Hole har håndtert situasjonen godt, men vi forstår at mange synes dette er vanskelig. Både politi og kommunene håper alle vil bidra til å forhindre smittespredning, og bidra til at færrest mulig blir smittet eller smitter andre.

Råd fra helsemyndighetene som må følges er:

  • Hold to meters avstand til hverandre.

  • Unngå ansamlinger med flere enn 5 personer.

  • Vaske hendene ofte.

  • Ikke del drikke med hverandre.

Politiet og utekontakten har observert samlinger av ungdom som er bekymringsfull. Det er for mange samlet på samme sted, og dette medfører en økt risiko for smitte.  

Politiet og kommunene vil være ute
I maidagene vil både politiet og kommunalt ansatte være ute og gi råd, veiledning og hjelp til befolkningen. Dersom det observeres ansamlinger som betraktes som risikopreget for smittespredning, enten i form av antall personer eller grad av beruselse, vil det kunne medføre bortvisning. For ungdom under 18 år vil vi forsøke å varsle foresatte, som må påregne å hente sine ungdommer.

Sør-Øst politidistrikt har egne sider på Facebook og Instagram som det anbefales å følge. Her vil det bli gitt fortløpende informasjon om situasjonsbildet. Ungdomskontaktene har også en egen Facebookside og Snap Chat som kan følges. 

Politiet, Ringerike kommune og Hole kommune håper alle bidrar til at vi kan komme tilbake til normalsituasjon så raskt som mulig. Både foresatte og de unge selv må bidra til at våren blir så trygg som mulig.

Takk for hjelpen!

 

Politikontakt Terje Hoch-Nielsen

Slt-koordinator Karianne Berg

 

 

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss