P8080161_200x150

Rådyrstien 8. august

Rådyr på fjorden!

Redningsvest, ender, bading og bærekraftig utvikling...

Torsdag 8. august pakket Rådyra tursekkene og reiste ut på båttur! Mens en av de voksne fortalte historien om da Rådyra reiste ut på fjorden, satte vi kursen mot Garntangen. Denne historien handler om regler rundt redningsvest, når det er greit og ikke greit å blåse i fløyta. Rådyra fulgte godt med og ville gjerne høre historien på nytt. En fin måte for våre nye Rådyr å bli kjent med reglene på båttur.

Da vi hadde gått i land på Garntangen fant vi frem matpakkene våre. Matpakka var det ikke bare vi som ville ha. Vi hadde nemlig fått besøk av flere ender og vi delte gjerne bort noe av maten. På Garntangen var det noen av de eldste Rådyra som oppdaget mye plastikk i vannet og spurte om hvorfor det var så mye av dette når det kan drepe endene. Sammen undret vi over dette spørsmålet i noen minutter. Deretter snakket vi om hva plastikk kan gjøre med både dyr og planeten, samt hva nettopp VI kan gjøre for å bidra til at endene og planeten vår skal ha det bra. Disse spørsmålene og undringen sammen med barna, kan vi knytte til rammeplanen der det  står at barna i barnehagen skal lære å ta vare på naturen og livet på jorda slik vi kjenner det. Som det står i Rammeplan for barnehager, kan opplevelser og erfaringer i naturen fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling.

Da både Rådyr og ender var ferdig med å spise, lekte vi litt før vi satte kursen videre mot Rytterager for å bade. Denne dagen var ikke vannet like varmt som det tidligere hadde vært, men det stoppet ikke våre barn! De skulle bade, og det fikk de!

På hjemturen la vi tepper på gulvet i båten slik at de som hadde behov for å hvile seg litt fikk gjort nettop det :-)

 

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss