Skolehelsetjenesten inviterer til Cos foreldreveiledningskurs

tirsdag 19. april - 13:00
› tirsdag 07. juni - 15:00

Det å være foreldre kan oppleves som både utfordrende og krevende. Hvordan kan jeg få et enda bedre forhold til barnet mitt? Hvordan være en trygg og god voksen med tydelig ledelse? 

Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre noen verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene på en god måte.

Målet med kurset:
Målet er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringer vi møter i livet. Kurset kan også bidra til et godt samspill mellom deg og barna dine.

Hvem kan være med?
Foreldreveiledningskurset er et lavterskeltilbud i skolehelsetjenesten for foreldre til barn i 1. - 4. trinn i Holeskolen. Kurset går over 7 kursdager av 2 timer. Det er dessverre ikke mulighet til å ha med barn på kursdagene.

 

Når er kurset:

Tirsdager: kl. 13.00-15.00 

Oppstart: 19. april 2022.

Sted: Vik skole.

Kursdager: 19. og 26. april, 3., 10., 24. og 31. mai og 7. juni.

 

Påmelding til Circle of security: 

Send e-post med navn og telefonnummer til vår kontaktperson; 

martine.magnussen@hole.kommune.no  

Løpende påmelding fram til oppstart. Begrenset antall plasser. De som får plass på kurset blir oppringt senest fredag 8. april. De som ikke kommer med får beskjed per SMS og tilbud om å stå på venteliste til neste kurs. Kurset er gratis og holdes av godkjente COS-P veiledere i Hole kommune.

 

I kurset snakker vi om:

  • Trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen hjelper oss til å se hvilke behov barna har for foreldrenes støtte både når de utforsker verden og når de opplever vanskelige følelser.
  • "Være sammen" i trygghetssirkelen. Barn lærer og utvikler seg i samspill med foreldre. Samspillet er grunnleggende for hvordan barn utvikler trygg tilknytning følelsesmessig.
  • Veien til trygghet. Din tilgjengelighet som forelder påvirker ditt barns måte å formidle følelser og behov.
  • Vanskelige situasjoner. Vi vil gi dere foreldre noen redskaper til samspill mellom dere og barna når situasjonen kommer ut av kontroll. Vi ser på balansen mellom det å være tydelig og samtidig være en god forelder.
  • Foreldrenes egne erfaringer. Noen ganger har vi voksne erfaringer fra egen fortid som gjør at reaksjoner i nåtid kan bli "større" enn nødvendig. Vi vil gi dere noen redskaper til hvordan dere kan håndtere dette.

Her er en “teaser” om COS kurset:

 

Vi gleder oss til å se dere på kurs!

 

Vennlig hilsen skolehelsetjenesten i Hole kommune 

Martine Magnussen, COS veileder, tlf: 477 19 264.

Torill Wenche Hovland, COS veileder, tlf: 469 26 121.

Birthe Tranum, COS veileder, tlf: 412 81 461. 

Del dette:

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss