Dersom vannverket hadde måtte gå over på nødstrømsaggragat ville det medført en stor logistikkutfordring med etterforsyning av diesel. Kommunen bestemte seg derfor å prøve å holde trafostasjonen i gang. Teknisk/Eiendom begynte arbeidet med å lage flomvoll av frest asfalt ved hjelp av Hermanrud graveservice as.

Rundt kl 1700 fredag ettermiddag var det sterk vind og opp mot 1 meter bølgehøyde på utsatte steder. Flomvollen var i fare for å bli vasket bort og trafoen oversvømt. Teknisk/eiendom begynte arbeidet med å sikre flomvollen ytterligere med sandsekker. En ny flomvoll med sprengstein ble bygget på/ved siden den gamle. Arbeidene med flomvollen pågikk til ca 0200 i natt. Den nye flomvollen vil motstå både ekstremflommen som følge av Hans og kommende flommer.

I tillegg til egne ansatte har lokale entreprenører vært til uvurderlig hjelp og stilt opp på kort varsel med mannskap og maskiner. Disse er: Olav Reistad, Alexander Reistad, Kåre Magnus Bråthen, Ole Martin Borgen, Ole Petter Gomnæs og Ragnar Thingelstad.

Tusen takk for hjelpen, uten dere ville situasjonen blitt kritisk!

w cZxoBSVzb 1QAAAABJRU 5ErkJggg==

Strålende innsats av frivillige ved Loreåsen pumpestasjon!
Dugnadsarbeid ble også redningen da det fredag kveld ble kjent at kloakkpumpestasjonen på Nordre Lohreåsen var farlig nær vannet i Steinsfjorden. Det var ikke så mye bølger at det var kritisk, men ved ytterligere vannstigning ville pumpestasjonen blitt satt ut av drift.

Det ble besluttet å engasjere frivillige til å bistå med å lage flomvoll ved Nordre Loreåsen pumpestasjon, siden våre egne mannskaper og innleide entreprenører var bundet opp i andre sikringsarbeidet på Bønsnes. Lions club Hole og andre frivillige privatpersoner tok oppdraget på strak arm. Innen 1,5 timer etter første telefonsamtale var 8-9 ivrige personer på plass. Sikringsarbeidet foregikk raskt og innen en liten time var flomvoll etablert.

 54 v 8DJd 1G 5W 6V 7fEAAAAASUVORK 5CYII=

j v 6qd 2RNVBqQAAAABJRU 5ErkJggg==

Tusen takk til Lions club Hole og frivillige privatpersoner.