Planforskalget handler om hvorvidt det er ønskelig fra politisk side å åpne opp for et planinitiativ som delvis bryter med gjeldende kommunedelplan for Sundvollen. Forslagstillers planavgrensning tar med seg et område mellom sentrumsformålet (brunt) og næringsformålet (lilla). I dag er dette området avsatt til friområde og LNFR i kommunedelplanen for Sundvollen.

Forslagstiller ønsker å utforske muligheten for å regulere dette til bolig. Det er i tillegg mindre arealer som i dag er regulert til LNFR i tilknytning til Åsaveien som vil bli berørt, men her er det tale om arealer som omfatter nødvendige skråningsutslag, og bergskjæringer/sikringssoner.

Grepet med å utforske muligheten til boligutbygging mm. i det som i dag er avsatt til friområde og LNFR, er området tatt i betraktning et godt grep som kan fremme stedsutvikling utover planavgrensningen. Med dette siktes det til gangveier, adkomst til strandlinje, oppgradering av Åsaveien og det å generelt skape et helhetlig sentrum i Sundvollen. Kommunedirektøren anbefaler at det gis tillatelse til oppstart av planarbeid med varselgrensen som er foreslått. Det forutsettes at det utarbeides forslag til planprogram og at dette legges ut til høring og offentlig ettersyn samtidig med varsel om oppstart av planarbeid.

Se saksdokumenter her