Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for etablering av blokkbebyggelse opp til 6 etasjer, tett småhusbebyggelse (rekkehus) og eneboliger. Arealbruken er i tråd med kommunedelplan for Sundvollen, vedtatt av kommunestyret 15.06.2020.

Forslaget til planprogram har tidligere blitt behandlet i plan- og miljøutvalget, sak 073/21 den 11.10.2021 og i kommunestyret i sak 057/21 den 01.11.2021. Kommunestyret valgte å utsette saken grunnet signaler om manglende dialog mellom utbygger og berørte grunneiere.

15.desember 2021 ble det avholdt et avklaringsmøte med forslagsstiller og grunneieren som varslet kommunen om manglende dialog. Planavgrensning og alternative vegtilkoblinger ble drøftet i møtet.

Kommunedirektøren har kommet frem til at den berørte grunneierens innspill til adkomstalternativ bør innarbeides i forslag til planprogram før høringen. Det samme gjelder for den foreslåtte utvidelsen av varselområdet. Utredningsteamene som er listet opp i forslaget er vurdert som dekkende for planarbeidet. Fremdriftsplanen som er presentert i forslag til planprogram må endres som følge av utsettelsen av høringsfasen. Dette vil bli gjort i samråd med forslagsstiller etter høringen, og før revidert planprogram sendes til politisk behandling for stadfesting. 

Se saksdokumenter her