Piano og orgel

Undervisningen foregår på kulturskolen mandag-fredag (orgel onsdager).  

Vi tilbyr individuell undervisning på alle kunnskap- og ambisjonsnivåer. Ønsker dere muligheten å spille klassisk, jazz eller pop er piano er godt valg. Både når det gjelder solo og samspill. Her bruker vi fingrer, ører og hjerne for å lære oss å beherske musikkens språk. Eleven tilbys muligheten til å spille flere konserter i løpet av året.

Orgelundervisning kan være et alternativ til den mer tradisjonelle pianoundervisningen, og tilbys fra ca. 10-årsalder. Det er en fordel om eleven har gjennomgått grunnleggende spilleopplæring på piano først, men det er også mulig å starte direkte på orgel. I begynnelsen holder det å øve hjemme på piano eller keyboard. Etter hvert som ferdighetene utvikles vil det være nødvendig å øve på orgel, og eleven blir tildelt fast øvingstid i kirken. En trenger ikke ha som mål å bli profesjonell organist for å begynne på orgel, det holder å være interessert i instrumentet, og repertoaret er allsidig.

Fagplan (PDF- fil)
 

Gitar

Undervisningen foregår på kulturskolen tirsdager og torsdager.

I gitarundervisningen får elever undervisning i klassisk gitar, el-gitar og kassegitar. Det vil også i perioder være forskjellig type samspill. Innholdet i undervisningen er notelære, tabulatur, besifring og gehørspill. Elevene lærer å være kreative med musikk og vil lære å spille musikk i sjangere som rock, pop, blues, jazz, klassisk, country mm.

Elevene får både individuell og gruppeundervisning og oppfølging på sitt nivå.

Fagplan (PDF-fil)

Slagverk

Undervisningen foregår på kulturskolen torsdager og fredager. Noe undervisning også ute på skolene.

Slagverk som fag er omfattende og inkluderer er rekke instrumenter. Tradisjonelt så deles slagverk inn i følgende kategorier:

  • Skarptromme og småperkusjons-instrumenter
  • Pauker
  • Melodisk slagverk (Xylofon, klokkespill, vibrafon og marimba)
  • Trommesett og latin-percussion

Fagplan (PDF-fil)

Blåseinstrument skolekorps

Undervisningen foregår på Røyse skole tirsdager og onsdager.

Vi tilbyr undervisning på følgende blåseinstrumenter: kornett/trompet, althorn, bariton, trombone og tuba. 

Elevene lærer:

  • å spille på instrumentet
  • å lese noter
  • vedlikehold av instrumentet
  • å spille i samspillsgruppe
  • å spille som solist eller små grupper på konserter

Fagplan (PDF-fil)

Fiolin

Undervisningen foregår på kulturskolen tirsdager.

I fiolinundervisningen vektlegges utvikling og ferdigheter på instrumentet. Hovedsaklig i klassisk tradisjon, men også pop- og folkemusikk ut fra hva slags musikk eleven liker.

Notelesing og samspill er en naturlig og viktig del av det å lære å spille, og for yngre elever er det viktig med hjelp til øvingen hjemme. 

Fagplan (PDF-fil)

Sang

Undervisningen forgår på kulturskolen på torsdager.

I sangundervisningen får du lære å utvikle stemmen din, og du får synge sanger i mange ulike stilarter (pop, jazz, rock, hip-hop, musikal, viser og klassisk sang). Elevene lærer bl.a. grunnleggende sang- og pusteteknikk, formidling av tekst, rytme og puls.

Undervisningen foregår i gruppe eller enkelttimer.

Fagplan (PDF-fil)